Brána recyklace: interaktivní výstavu navštívili nejlepší sběrači papíru

V pátek 12. dubna 2019 se dvacet nejlepších sběračů starého papíru z naší školy zúčastnilo putovní výstavy Brána recyklace v Základní škole Záhuní ve Frenštátě pod Radhoštěm. Výstava interaktivní formou vysvětluje význam správného třídění odpadů a smysl recyklace.

„Žáci mají během prohlídky možnost zamyslet se nad způsoby, jak minimalizovat odpad, a také nad tím, že je dobré déle využívat všechny věci,“ říká učitelka přírodopisu Mgr.  Bohdana Hutyrová, která spolu se zástupkyní ředitelky Mgr. Alenou Dobečkovou děti na výstavu doprovodila. 

„Návštěvníci na výstavě uvidí originální výrobky z recyklovaných materiálů, jako je například taška z nápojových kartonů, peněženky z nápojových fólií, boty a košíky
z papíru,“ pokračuje učitelka. „Byly mezi nimi opravdu moc pěkné věci, třeba zápisník ze staré gramofonové desky. Žákům se líbila i popelnice, ze které byl vyroben polstrovaný gauč. Škoda, že se výrobky nedaly koupit,“ doplňuje zástupkyně ředitelky. 

Výstava Brána recyklace je pořádána neziskovou společností EKO-KOM a odborem životního prostředí Městského úřadu Frenštát pod Radhoštěm.

Mgr. Petra Stoklasová