Naše žákyně se probojovala až do celostátního finále Logické olympiády v Praze. Terezko, gratulujeme!

V pondělí 25. dubna 2022 proběhlo v Praze finále Logické olympiády, která je největší akcí pro nadané děti. Máme ohromnou radost, že toto finále proběhlo za účasti žákyně naší školy Terezy Kociánové z páté třídy. 

Letošního čtrnáctého ročníku se zúčastnil rekordní počet soutěžících – přes 75 tisíc žáků ve všech kategoriích. Kategorie A (třetí až pátý ročník), do které spadala i naše žákyně, byla zastoupena v základním kole 13 728 účastníky různých škol z celé naší republiky. 

„Z tohoto úctyhodného množství soutěžících se Terezce podařilo probojovat přes krajské kolo do finálového klání v Praze, kterého se zúčastnilo pouze osmdesát čtyři nejlepších. V silné konkurenci se jí podařilo obsadit krásné padesáté místo! Kromě skvělého umístění v rámci republiky si přivezla nové zkušenosti, zážitky i drobné dárky,“ prozradila Mgr. Monika Wilczková. 

Sama Terezka finále popsala takto: „Samotné soutěžení trvalo asi od deseti do patnácti hodin a bylo rozděleno do pěti částí. Každá část byla zaměřena na jiný druh úloh. Dělali jsme klasický písemný test, úkoly promítané na tabuli, které zahrnovaly hlavně doplňování logických řad, paměťový test a také jsme řešili detektivní záhadu.“

Terezko, gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy na takové prestižní akci, kterou dokonce zahrnula do hlavního vysílacího času svého zpravodajství TV Nova. Reportáž, ve které se objeví i naše žákyně, můžete zhlédnout zde

Bc. Hana Horáková