Sedmáci vyrazili na Gastrohrátky kolem světa

Hotelová škola ve Frenštátě pořádala v pátek 24. června 2022 zábavné odpoledne plné her s gastronomickými tématy nazvané Gastrohrátky kolem světa. Byli pozváni žáci druhého stupně základních škol z blízkého okolí. Učitelka „vaření“ Mgr. Monika Čempel vybrala žáky ze sedmé třídy, kteří mají blízko tomuto oboru a gastronomie je zajímá.

„Hned u vstupu do Hotelové školy se nás ujali studenti, kteří takřka celou akci organizovali sami. Ti nás uvedli a vysvětlili nám, jak bude celé dopoledne pokračovat. Naši žáci pak museli absolvovat deset disciplín, po jejichž splnění obdrželi razítko a směli pokračovat dále. Byly tam například disciplíny v tématu vajíčkové hody, naservíruj polévku, ukliď stůl, poznáváme vůně světa, mezinárodní jídelníček a další,“ popisuje podmínky soutěže Monika Čempel.

Když měli žáci vše splněno, odebrali se žáci do tzv. gastro bazaru, kde si vybrali výrobek od studentů z oboru cukrář. A protože na hřišti Hotelové školy, kde soutěž probíhala, bylo velké horko, uvítali žáci gastro bar. Tam míchali výborné nealkoholické drinky přímo v šejkru!

„Důležité pro nás bylo, že se naši žáci mohli seznámit s nabídkou oborů, které se na Hotelové škole vyučují.  Při tak výborné atmosféře se seznamovalo jedna báseň a také sedmáci akci vyhodnotili jako velmi zdařilou. Už teď se někteří z nich těší na den otevřených dveří, který se v této škole bude konat na podzim,“ vyzdvihuje druhou stránku akce Monika Čempel. „Zajímá je, jak vypadá šoker na prudké ochlazení pokrmů, konvektomat či kynárna. Myslím si, že gastronomie žáky opravdu zajímá, a to mě velmi těší,“ přiznává učitelka. 

Co napsali o akci Gastrohrátky přímo její organizátoři, si můžete přečíst zde

Bc. Hana Horáková