Den rodiny, projektové dny a návštěva kouzelníka. Takový byl květen u Sluníček

V květnu si ve třídě Sluníček připomínali svátek všech maminek. Maminkám děti vyrobily srdíčkovou záložku do knížky a obrázek s vlastnoručním podpisem, které napsaly starší děti. Všichni se naučili píseň Mamince a s blížícím se svátkem Dne rodiny si také povídali o rodinách. Kamarádi ze třídy se seznámili s členy rodiny a představili si je na donesené fotografii.

Paní učitelka Bc. Marie Kvitová popisuje další aktivity, které se v květnu ve třídě Sluníček uskutečnily: „Podnikli jsme také výlet autobusem do Příbora na hudební písničkové představení Večerníčkovy hity, kde jsme si to pořádně užili, tancovali jsme a zpívali. Během celého měsíce jsme se také vzdělávali a objevovali něco nového, a to díky projektovým dnům. Nejdříve nás navštívil pan Boháč, zdejší myslivec, který nám poutavě představoval základy myslivosti, donesl na ukázku vypreparovaná zvířata a jelení parohy. Každé z dětí si mohlo parohy potěžkat a všechna zvířata osahat. Taky se z nás stali malí zahradníci díky paní Klímkové, se kterou jsme společně zasazovali sazeničky kedlubnu, salátu a semínka ředkviček. O vše se vzorně staráme, pečlivě zaléváme a snad brzy i něco sklidíme! A jako poslední se nám představil pan truhlář Novák se svým nářadím, které potřebuje pro práci. Pověděl nám, že není dřevo jako dřevo a že existuje mnoho druhů dřev, ale každé se hodí na něco jiného. Děti mu zkoušely říct, co všechno kolem nás je dřevěné nebo dřevo obsahuje. Nakonec si každý zkusil zatlouct hřebík (bodlinku) do připraveného ježka, kterého nám pan truhlář vyrobil a daroval.“

Na závěr měsíce se děti těšily na návštěvu pana kouzelníka Kellnera. Byly doslova vtáhnuty do světa čar a kouzel! Žasnuly nad číslem s tancujícím kapesníkem. A několik odvážlivých pomocníků dostalo na památku i kartičku s fotkou a podpisem.

Květen byl plný různých zážitků, objevování, ale také tvoření, oslav, zpěvu a nácviku tance na blížící se vystoupení na Den obce, ale o tom zase příště… Vaše Sluníčka.

Bc. Hana Horáková