Třída VI. B: Hned první den školy vyrazili za dobrodružstvím do Vanaivanu

logo Moravskoslezského kraje

Šesťáci se ani ve škole nestihli moc rozkoukat a hned po slavnostním zahájení nového školního roku se v pondělí 5. září 2022 vydali na adaptační kurz do Vanaivanu v Kopřivnici, který trval až do středy 7. září. Pod dohledem nové třídní učitelky Mgr. Ivany Michaličkové a nového učitele Bc. Michala Karbana vyrazili – sice pěšky, ale bez těžkých zavazadel, která naštěstí dovezla paní ředitelka.

V průběhu tří dnů toho spoustu zažili, zahráli si různé hry, a tak měli možnost se trošku lépe poznat. A co výletníkům přišlo úplně nejlepší? „Tak třeba nás bavilo, když jsme natáčeli krátké filmy o tom, jak se správně zachovat. Docela nás vyděsila noční hra, ale za odvahu jsme získali svítící náramek. Také jsme v okolí pátrali po klíčích, abychom mohli odemknout truhlu se zakódovaným vzkazem z loňského roku,“ přibližuje detaily dění za branami Vanaivanu třídní učitelka VI. B Mgr. Ivana Michaličková. 

Díky tomu navštívili Raškovu vyhlídku, Rozcestí čarodějnic, hrad Šostýn i Husovu lípu. Snad jen něco málo zůstalo v nelibosti, a to ranní vstávání. Ale když si mohli žáci po obědě odpočinout, stejně radši hráli fotbal!

Na projekt Lichnov: Pošli to dál získala škola účelovou neinvestiční dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje pro podporu aktivit v oblasti prevence rizikových projevů chování u děti a mládeže. Celková výše dotace pro školní rok 2022/2023 je 100 tisíc korun.

Bc. Hana Horáková