Halloweenské nadšení ovládlo kroužek vaření

V kroužku Cukrářské a kuchařské dobroty žáci tvořili, pekli a vařili na téma Halloween. V pondělí 31. října 2022 se ze cvičné kuchyňky linula vůně čarodějnických prstů, krvavých muffinů z červené řepy a malých bramboráčků s pavučinou.

„Holky a kluci mi nechali v ředitelně jako překvapení malou ochutnávku. Zvláště upečený prst s nalakovaným nehtem vypadal – zvláštně,“ uvádí s úsměvem ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová s tím, že nabídla i panu fotografovi, který se ten den věnoval našim prvňáčkům. „Nakonec jsme se nenechali odradit a ochutnali jsme všechny cukrovinky. Byly chuťově moc dobré, svým pojetím originální a halloweensky strašidelné. Našim kuchařům a cukrářům za ně patří poděkování a věřím, že překvapili svými výtvory také doma,“ dodává ředitelka. 

„Jsem ráda, že oblíbenost kuchařského kroužku roste. Zapálenost a nadšení pro vaření a pečení je prostě „in“,“ hodnotí současný trend učitelka vaření a vedoucí cukrářského a kuchařského kroužku Mgr. Monika Čempel, která se schází se zájemci o gastronomii každý druhý týden v pondělí odpoledne.

Bc. Hana Horáková