Také naše školní družina funguje na dálku

„Vychovatelé naší školní družiny si uvědomují, jak těžké pro rodiče musí být vymyslet celodenní program pro děti v tomhle nečekaném volnu, a proto se rozhodli, že se rodičům pokusí alespoň trochu pomoci, a proto vymysleli projekt Družina na dálku,“ uvádí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, Dis.  

Vychovatelé naší školy vedou družinu na dálku pro všechny žáky prvního stupně, nejen pro žáky, kteří školní družinu běžně navštěvují. Projekt je zcela dobrovolný a žáci si mohou vybrat, jaké úkoly budou plnit. Přihlásit se do Družiny na dálku mohou přes Google Učebnu. 

„Denně přidáváme na náš stream návody na vyrábění, odkazy s užitečnými stránkami pro žáky, čtení s příběhem na pokračování, soutěže tipovací, estetické nebo vědomostní, ve kterých mohou děti vyhrát drobné i hodnotnější ceny,“ popisuje fungování školní družiny Lucie Vávrová a dodává: 

„Myslím si, že se žákům nápad líbí, posílají nám fotografie svých výrobků, obrázky do soutěže nebo odpovědi na soutěžní otázky. Do některých aktivit se zapojují i se svými rodiči.“ 

Naši vychovatelé natáčí pro děti také video a audio nahrávky, ukázku najdete v odkazech níže:

Hra domácí pátračka:

Zábavné dechové cvičení: 

Příběh o ptáčkovi na pokračování: 

Kromě toho vymysleli několik soutěží. Výsledky těchto soutěží zveřejníme v některém z dalších článků. Těšíme se na aktivitu dětí v naší Družině na dálku.

Mgr. Olga Síbrtová