Vánoční turnaj ve stolním tenise má své vítěze

Již tradičně patří předvánoční čas ve škole sportovcům, speciálně pak mladým stolním tenistům. Turnajové klání se uskutečnilo ve dvou dnech, nejprve pro první stupeň, poté pro žáky druhého stupně. 

V úterý 18. prosince se v tělocvičně školy utkalo třináct hráčů od třetí do páté třídy. „K vidění byly parádní pingpongové bitvy. Hráči byli rozděleni do dvou skupin, ve kterých sehráli své zápasy každý s každým, a do vyřazovacích bojů postoupili čtyři nejlepší z každé skupiny,“ popisuje snažení nejmenších hráčů učitelka Mgr. Martina Bílková, která turnaj ve škole zorganizovala, a dodává: „Závěrečné boje proběhly zcela ve znamení borců čtvrté třídy, kteří obsadili všechny medailové pozice. A kromě krásného pingpongu byla k vidění také spousta radosti, ale také slz. Ale takový sport už zkrátka je.“

Žáci druhého stupně a hráč Vojtěch Tichavský ke svým zápasům nastoupili ve čtvrtek 20. prosince. „Kluci sehráli spoustu napínavých bitev ve skupinách a poté ve vyřazovacích bojích. K vidění byl krásný ping pong, zvláště pak ve finále. Oba borci jsou poctivými odchovanci frenštátského oddílu ve stolním tenise, a tak jejich účast ve finále nebyla pro zasvěcené žádným překvapením,“ popisuje druhostupňový turnaj tělocvikářka s tím, že zápas obou finalistů si fandící diváci skutečně vychutnali. 

Výsledné pořadí – první stupeň: 

  1. Kryštof Sedlář
  2. Radek Vřesňák
  3. Jakub Cahlík
Vítězové – první stupeň

Výsledné pořadí – druhý stupeň:

  1. Vojtěch Tichavský
  2. Dominik Sedlář
  3. Stanislav Keller
Vítězové – druhý stupeň