Naši žáci pokračují do okresního kola olympiády v angličtině

„To, že je anglický jazyk poměrně oblíbeným předmětem, dokazuje zájem našich žáků věnovat se mu i po škole. Olympiády v anglickém jazyce se totiž ve svém volném čase zúčastnilo dvanáct dětí,“ říká učitelka Mgr. Hana Poláková, která soutěž ve škole zorganizovala. Žáci byli rozděleni do dvou skupin: nižší kategorie pro žáky od páté do sedmé třídy a vyšší pro osmáky a deváťáky.    

V prvním kole nejprve všichni absolvovali test, který se skládal z poslechu a porozumění čtenému textu. „Texty byly docela náročné, nižší kategorie byla na úrovni cambridgské zkoušky KET a vyšší kategorie se potýkala s úrovní základní zkoušky státní maturity, ale žáci se s nimi statečně popasovali,“ uvádí angličtinářka. 

Ti nejlepší postoupili do ústní části, kde měli za úkol se představit a popsat vybraný obrázek. Úroveň všech účastníků byla velmi vysoká. V porotě zasedly dvě učitelky, kromě paní učitelky Polákové to ještě byla angličtinářka Mgr. Lenka Matulová. Na obě tedy čekal nelehký úkol. 

Po dlouhé poradě bylo nakonec rozhodnuto, že v nižší kategorii se na prvním místě umístili Dominik Sedlář a Patrik Pícha ze sedmé třídy. „Výborných výsledků v testu dosáhli také jejich spolužáci Matouš Kocián a Běla Machynková. A opomenout nesmíme ani výkon Jonáše Kačora, který – ač je teprve žákem páté třídy – směle konkuroval svým starším soupeřům,“ chválí výkony dalších žáků Hana Poláková. 

Vyšší kategorii vyhrála Klára Babincová z deváté třídy a jen o pár bodů za ní skončili osmačka Sabina Kopelcová a deváťák Tomáš Běčák. „Všem účastníkům moc gratulujeme a s vítězi se potkáme v okresním kole,“ budou obě porotkyně držet palce našim žákům v dalším pokračování soutěže.