Lichnovské dámy se výtvarných dílen rozhodně nezalekly

Starší žáci žákovského parlamentu pod vedením paní učitelky Mgr. Martiny Bílkové poprvé letos použili peníze z výtěžku z dříve pořádaných akcí a uspořádali výtvarnou dílnu nejen pro lichnovské seniorky.

Dílnu vedla zkušená výtvarnice Mgr. Petra Stoklasová, která nachystala seniorkám pestrý program. Přes počáteční rozpaky a strach, že něco zkazí, se lichnovské dámy pustily do voskové batiky, práce se studenou rezervou a batikovaného papíru. Společné tvoření si všichni zpestřili kávičkou a zákuskem, které připravily kolegyně ze školní jídelny.

„Naším cílem bylo uspořádat krásné odpoledne pro mnohdy osamělé seniory, a nakonec to bylo právě naopak,“ říká Martina Bílková, „lichnovské seniorky v čele s paní Rychlíkovou svým nasazením, smyslem pro humor a ochotou zkusit a třeba i zkazit nějaké výtvarné dílo potěšily všechny přítomné. Navíc předávání zkušeností bylo vzájemné, protože jsme od účastnic výtvarné dílny získaly báječné recepty na koláče a bezva finty do domácnosti.“

Velké poděkování patří všem zúčastněným. Dámám z klubu důchodců, které využili nabídky školy a zapojily se do – svým pojetím – nové akce, žákům ze školního parlamentu, kteří na samotném počátku přišli s myšlenkou podpory seniorů a také pomohli s přípravami a realizací dílen, pracovnicím školní jídelny za zajištění občerstvení a samozřejmě také oběma učitelkám, jež tuto akci pro lichnovské seniory připravily.    „A nám se během výtvarného odpoledne potvrdila jedna známá věc: kdo dává, dvakrát získává. Pro nás to bylo krásné odpoledne strávené ve velmi milé společnosti duchem mladých lichnovských seniorek,“ hodnotí společně prožitý čas Martina Bílková.