Nezapomenutelný lyžařský výcvik očima sedmáků

,,Pondělí nemáme moc rádi. Po volných dnech začíná zase týden plný povinností a učení. Ale pondělí 18. února to bylo jinak. Nás sedmáky čekal nás totiž lyžařský kurz. Od svých starších spolužáků jsme slyšeli, že je to super týden, a tak jsme se moc těšili,“ říká Adéla Pustějovská s Beátou Macečkovou.

,,Když jsme viděli tu hromadu zavazadel, lyží, hůlek, přileb, tak jsme pochybovali, že se vejdeme do autobusu. Ale při představě, že nám něco z lyžáku uteče, jsme se do autobusu rychle nacpali a už hurááá do Velkých Karlovic,“ směje se Běla Machynková. 
,,Ubytování proběhlo rychle, protože paní učitelka Bílková nás už dopředu rozdělila na pokoje. Takže jsme se jen převlékli a šli jsme na svah. Podle našeho lyžařského umu jsme byli přiděleni do družstev a začali lyžovat. Ti méně zdatní zůstali na mírnějším kopečku, ale my borci z první skupiny jsme mohli lyžovat na velkém kopci,“ líčí Dominik Sedlář.

,,První jízda byla pro začátečníky plná držkopádů a modřin, ale paní učitelka nám pomáhala, jak mohla, a povzbuzovala nás. Nejtěžší bylo vstát,“ usmívá se Lucka Hubeňáková.,,A tak díky této pomoci a posilňujícímu obědu bylo odpolední lyžování už celkem v pohodě.“
O ty lepší lyžaře se starali instruktoři Jirka Matúš a Pavel Rynda.
Po sportovním programu jsme hráli různé hry, jeden večer hry chystaly holky, druhý pak kluci, takže o zábavu bylo postaráno. ,,Není divu, že po takových nabitých dnech někteří málem usínali nad večeří,“ směje se Partik Pícha. ,,Ale středa, protože je prý nejkritičtější den, měla volnější program. Místo odpoledního lyžování nám připravili Jirka s Pavlem různé hry (např. ragby) a přednášky o horách,“dodává Patrik. 

,,Na čtvrtý den jsme se těšili nejvíce,“ říká Adéla s Beou. ,,Hned ráno se uskutečnily lyžařské závody a myslím, že jsme se s nimi statečně poprali všichni. Potom jsme mohli volně lyžovat. Ale to nejlepší nás teprve čekalo,“ zdůrazňují Adéla s Bělou a přidávají se i kluci, ,,večerní DISKOTÉKA!“  Diskotéce předcházelo vyhlášení vítězů lyžařských závodů a různé hry a soutěže. A pak už hrál jeden hit za druhým. Alex a Max:,,Skvěle jsme si zatrsali, pobavili se a nasmáli. Jenom nám bylo trochu líto, že se náš lyžák chýlí ke konci. V pátek  jsme měli mít ještě karneval na lyžích, ale pršelo, takže jsme zůstali v hotelu.“ Ostatní uzavírají:,, Aspoň jsme měli čas na úklid pokojů a balení zavazadel.“ ,,Ještě jsme si dali výborný oběd, aby se nám lépe cestovalo domů, a s Velkými Karlovicemi jsme se rozloučili. Byl to báječný týden a moc jsme si ho všichni užili,“ spokojeně přikyvují ,,účastníci zájezdu“. Snad se příští rok  najde nějaké volné místečko v lyžařském kurzu budoucí sedmičky a alespoň někteří z nás si tento super týden zopakují.

 

žáci 7. ročníku