Že to bez energie nejde, se dozvěděli žáci v osmičce i devítce

V pátek 22. února 2019 se žáci osmé a následně i deváté třídy zúčastnili hodinové přednášky Energetická gramotnost – Bez energie to nejde.

„Cílem přednášky bylo poskytnout žákům informace o základní problematice z oblasti energetiky. Například se dozvěděli, co je to blackout a jaké jsou jeho příčiny, následky a jakým způsobem mu předcházíme, dále co to je energetický mix a jak umíme elektrickou energii vyrábět, a třeba taky, zda se dokážeme bez elektřiny obejít,“ uvádí zástupkyně ředitelky Mgr. Alena Dobečková, která přednášku pro žáky zajistila. 

Interaktivní prezentace naše studenty zaujala. Navíc byla propojena celou řadou otázek. V každé třídě se zapojili žáci i žákyně, kteří vyjadřovali své názory a také odpovídali na otázky přednášející.

„Protože se jedná o velmi aktuální témata, vznikl tento vzdělávací projekt pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchoduza podpory Fakulty elektrotechnické ČVUTv Praze, Fakulty elektrotechniky a informatiky VŠB v Ostravě, Fakulty elektrotechnických a komunikačních technologií VUT v Brněa společnosti ČEPS,“ upřesňuje Mgr. Dobečková.