Lubinský zpěváček: žáci reprezentovali školu v pěvecké soutěži

Ve čtvrtek 11. dubna 2019 vyrazilo už v sedm hodin ráno deset zástupců prvního stupně do Kopřivnice. Kdo to byl a proč zrovna do Kopřivnice?

„Byli to vítězové pěvecké soutěže Lichnovská vrána. Z každé třídy dva nejlepší žáci jeli změřit své síly a pěvecký talent s ostatními zpěváky malých škol na tradiční soutěž Lubinský zpěváček, která se konala v Domě dětí a mládeže v Kopřivnici,“ vysvětluje vychovatelka školní družiny Ing. Alice Červenková, která děti na akci doprovázela.

Účast byla i letos velmi hojná a repertoár široký. „Zpívali jsme lidové písničky i moderní hity,“ říkají účastníci soutěže Michaela Babincová a Matyáš Štěpán z páté třídy a dodávají: „Někteří soutěžící se dokonce doprovázeli na hudební nástroj a někteří zpívali třeba slovensky nebo anglicky.“

Paní vychovatelka dodává: „Odborná porota měla plné ruce – a samozřejmě také uši – práce, aby vybrala v každé kategorii jen tři nejlepší. Přestože zástupci naší školy zpívali s velkým nasazením a někteří se sami doprovázeli na hudební nástroje, štěstí se k nám letos obrátilo zády. Do školy jsme se vrátili sice bez „medailového“ umístění, zato s pevným odhodláním, že příští ročník Lubinského zpěváčka bude náš!“

Závěrem patří poděkování všem účastníkům soutěže a zároveň nejlepším zpěvákům naší školy: Pavlíně Kutáčové a Nikolasi Štěpánovi (I. třída), Tereze Kociánové a Jakubu Janečkovi (II. třída), Natálii Perézové a Daniele Kutáčové (III. třída), Tereze Kostelníkové a Vítězslavu Zemanovi (IV. třída) a Michaele Babincové a Matyáši Štěpánovi (V. třída). 

Mgr. Petra Stoklasová