Škola zvítězila v projektu obchodního řetězce Tesco

V listopadu se lichnovská základní škola zapojila do grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“, který vyhlásil obchodní řetězec Tesco. Celý projekt si vzala na starosti učitelka druhé třídy Mgr. Kateřina Martinková, která se zaměřila na zlepšení zdravého životního stylu našich žáků. „Náš projekt jsme nazvali „Vypěstujeme si sami to nejlepší pro naše zdraví“. Jeho cílem bylo získat vybavení pro školní pozemek, jako jsou například dětské zahradní stoly na kolečkách, ve kterých by si sami žáci vypěstovali nejen ovoce a zeleninu, ale i bylinky pro výrobu smoothie nápojů,“ říká k prvotnímu záměru učitelka.  

„Byli jsme moc rádi, že se náš projekt dostal do hlasovacího kola. Následně jsme informovali širokou veřejnost s prosbou o podporu při hlasování,“ usmívá se Kateřina Martinková. Hlasovalo se v kopřivnickém obchodě Tesco, kde si mohli zákazníci vybrat mezi třemi projekty a prostřednictvím žetonu, který získali za svůj nákup, mohli podpořit projekt, který je nejvíce zaujal. 

„Právě díky jejich hlasování jsme pro naši školu získali první místo a také finanční odměnu v hodnotě třicet tisíc korun,“ raduje se z prvenství učitelka. „Velice děkuji všem za podporu našeho projektu a samozřejmě také paní učitelce Martinkové, která s nápadem zapojit se do projektu za mnou přišla. Moc se mi líbila myšlenka podpory pěstování ovoce a zeleniny. Hned u školy máme rozhlehlé pozemky, které bychom rádi pro pěstitelské činnosti žáků do budoucna využili, takže projekt skvěle koresponduje se směrem, kterým se vydáváme,“ uvádí k úspěchu školy její ředitelka Mgr. Olga Síbrtová. „Získanou částku využijeme při nákupu zmiňovaných zahradních stolků, nářadí, ale také smoothie mixérů, ve kterých si žáci z vypěstovaných produktů mohou sami připravovat zdravé nápoje,“ dodává ředitelka.

Mgr. Petra Stoklasová