Třetí místo ve výtvarné soutěži pro druháka Jakuba Janečka

„Máme rádi zvířata a naše děti je mají rády především. Proto jsme se i letos zapojili do velké výtvarné soutěže pro žáky základních škol okresu Nový Jičín na téma Myslivost a lesní zvěř, kterou pořádá Okresní myslivecký spolek Nový Jičín,“ oznamuje učitelka prvního stupně Mgr. Monika Wilczková a její kolegyně Evženie Hutyrová ji doplňuje: „Toto téma je pro žáky přitažlivé, hlavně tedy pro žáky prvního stupně a školní družiny. Letos opět vznikly nejen pěkné výkresy zvířat, ale dokonce i trojrozměrné práce.“

Hotová výtvarná díla byla dovezena do Kunína, kde je zhodnotila odborná porota. Vlastní výstava se konala v Tísku o víkendu 13. a 14. dubna 2019. 

„Měla jsem velkou radost, když mi do školy volali organizátoři akce, že náš žák druhé třídy Jakub Janeček získal v soutěži třetí místo za svůj výkres zajíce, který vytvořil ve školní družině. Protože vyhlášení vítězů mělo proběhnout v Tísku během neděle, požádala jsem rodiče malého výtvarníka, aby jej na slavnostní událost doprovodili. Věřím, že si akci společně užili a že jsou na svého syna pyšní. A samozřejmě také já Kubovi k jeho úspěchu moc gratuluji a přeji hodně dalších úspěchů nejen ve výtvarné tvorbě, ale ve škole celkově,“ uvádí ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová.

Mgr. Petra Stoklasová
Foto: Martina Janečková