Huráá, jedeme na výlet!

„Takto křičeli druháci a třeťáci v pondělí 17. června, kdy se vydali autobusem směrem do Ostravy,“ říká paní učitelka Mgr. Kateřina Martinková. „Radovali se nejen z toho, že nemusí ten den sedět v lavicích a učit se, ale těšili se také na program v Planetáriu a Světě techniky. Nikdo přesně nevěděl, co se tam dozví, o to víc byli všichni nadšeni z promítání hvězdné oblohy, nejrůznějších souhvězdí, a dokonce z pohádky o lidském těle. Další překvapení pro děti bylo, že si celé Planetárium mohli poté prohlédnout, vše si vyzkoušet a hlavně utratit peníze, které na výlet dostali,“ pokračuje paní učitelka. 

Následovala cesta do Dolní oblasti Vítkovice, kde žáci dostali prostor si po skupinkách prohlédnout a hlavně vyzkoušet jednotlivá odvětví Světa techniky. „Některé zaujalo natáčení počasí pro televizní program Déčko, jiní procházeli tajemnou komorou, kde se mohli bát,“ dodává paní učitelka. 

A tady už máme reakci Jirky Růžičky ze druhé třídy: „Mně se líbilo, že jsem se mohl vyfotit s princem z pohádky!“ A těm, kterým zůstala nějaká ta korunka, na konci vše utratili. Paní učitelky výlet zhodnotily jako velmi podařený, protože spousta dětí po cestě zpátky do školy v autobuse pod tíhou dojmů usnula únavou. 

Mgr. Petra Stoklasová