Žákovský parlament usedl k prvnímu jednání

V pondělí 16. září 2019 proběhla první schůzka žákovského parlamentu v tomto školním roce. Tato instituce umožňuje žákům podílet se na dění ve škole, prosazovat své nápady a vylepšení či vyřešit problémy, se kterými se ve škole potýkají. Členové se budou stejně jako v minulém školním roce aktivně zapojovat do organizace nejrůznějších akcí a vydělávat tak peníze do své pokladny. 

„Vloni se žákovský parlament rozhodl podpořit naše seniory a uspořádal pro ně několik zajímavých akcí,“ uvedla Mgr. Eva Pustějovská, vedoucí žákovského parlamentu. Dále také prozradila: „Parlament investoval do vybavení školy a pořídil pro žáky pohovku a sedací taburety na hlavní chodbu. Svou představu o dalším zatraktivnění školních prostor nám také pověděla i ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová: „Hlavní chodba je ideálním místem pro setkávání žáků o přestávkách, které bychom jim rádi zpříjemnili nejrůznějšími herními prvky, například stolním fotbálkem.“

Představa takového zpestření pobytu ve škole je pro žáky velmi lákavá a věříme, že bude velkou motivací pro desetičlenný tým žákovského parlamentu. Kateřina Polášková, zástupce VIII. třídy, uvedla: „Mám v hlavě spoustu nápadů, které by se daly udělat, aby to bylo ve škole trochu živější.“ S podobnou vizí bude žákovské zasedání pokračovat i v letošním školním roce. Pokud žáci svých přání a zásad dostojí, určitě se máme na co těšit a budeme vás o jeho činnostech s radostí informovat.

V parlamentu letos pracují:

V. třída: Jakub Havel, Jakub Pícha

VI. třída: Natálie Sokolová, Lukáš Podolský

VII. třída: Hana Buzková, David Tichavský

VIII. třída: Kateřina Polášková, Adéla Pustějovská

IX. třída: Julie Kašpárková, Anna Petrová

Bc. Hana Horáková