Pro děti jsme otevřeli novou školní družinu

První školní den byl dnem s velkým Dé. Prvňáčci se seznámili se školou, s novou třídou, také si všichni poslechli projev paní ředitelky Mgr. Olgy Síbrtové a jejich hostů. A následně na všechny zvané čekalo velké překvapení: Slavnostní otevření nové školní družiny. 

Útulné útočiště pro děti se otevřelo v devět hodin. Všechno se lesklo, třpytilo a vonělo novotou. Pozvaní hosté vstoupili do království jménem družina a nikdo ani nedýchal. Pomyslnou pásku přestřihla paní ředitelka společně s panem starostou Ing. Alešem Mičulkou a Ing. architektkou Hanou Šrajerovou, která je za tuto nádheru zodpovědná. 

„Jsme moc rádi, že jsme navázali spolupráci s paní architektkou, která nám dopomohla k tomuto krásnému interiéru a celkovému rozvržení místnosti,“ okomentovala spolupráci ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová. Poté ředitelka poděkovala všem firmám, které se na realizaci rekonstrukce podílely, a také všem pracovníkům školy, kteří pomáhali s přípravami před slavnostním otevřením. „Velice děkuji především kolegyni Mgr. Monice Čempel, která práce koordinovala a zajišťovala nákup vybavení tak, aby byla družinka na dnešek připravena k otevření a děti si v ní mohly už od zítřka hrát,“ uvedla dále během slavnostního aktu ředitelka. 

Přestavba probíhala už od jara letošního roku a dokončovací práce v srpnu. „Všichni jsme moc rádi, že je rekonstrukce družiny již za námi, protože to bylo docela náročné. Chtěla bych poděkovat především panu starostovi, díky jeho dobrému slovu a činům se investovalo do správných míst,“ dodala Mgr. Olga Síbrtová. Díky financím, které poskytla obec, a spolupráci s paní architektkou, která navrhla nábytek na míru a takzvaně upcyklovala i starší kousky, které zůstaly z původní družiny. 

„Jsem ráda, že se zachovala původní tabule. Má nový nátěr a vypadá jako nová. Děti jsou z ní nadšené. Zejména děvčata, ta si hrají na paní učitelky, nebo si na ni kreslí. Není den, kdy by tabule zůstala bez obrázku,“ prozradila nám vychovatelka družinky prvňáčků Ing. Aneta Andrlová. Tabuli mohly děti využít již v tento slavnostní den. Po ostatních formalitách si zde novopečení prvňáčci pořídili památeční fotku, kterou si odnesli s sebou domů. Zaměstnanci školní jídelny pro všechny hosty přichystali drobné občerstvení, na kterém si všichni pochutnali. A nechybělo i dobré pití, totiž – symbolicky se družinka pokřtila nealkoholickým šampaňským.

„Do nové družiny budou docházet převážně prvňáčci, ale ranní družina bude pro všechny, kteří její zázemí budou potřebovat,“ sdělila ředitelka školy.

Bc. Hana Horáková