Myšáci na vycházce na mysliveckou chatu

„Se školní družinou netrávíme čas pouze v prostorách školy či na školních pozemcích, ale chodíme také na vycházky do nedalekého okolí. Ve středu 3. října 2019 jsme se s Myšáky vydali na procházku na mysliveckou chatu. Po cestě jsme sbírali podzimem zbarvené listy, šípky, kaštany a jiné přírodní materiály, s kterými poté budeme dále v družině pracovat,“ uvádí vychovatelka prvního oddělení školní družiny Ing. Aneta Andrlová a dodává, že vycházka byla také doplněna o zábavnou hru, která se může hrát kdykoli a kdekoli. 

Při hře jde o vnímání a pozornost dětí a jejich rychlou reakci, kdy musí reagovat na pokyny vychovatele a například se skrýt před jestřábem tak, ať je nevidí, schovat se do úkrytu před vybuchlou bombou nebo vylézt na vyvýšené místo před jedovatým hadem. Vše samozřejmě jen jako. 

„Myslím si, že pobyt venku je velice důležitý, obzvláště v přírodě, jež místní školu obklopuje. Neopomněli jsme se pokochat krásným výhledem na celý Lichnov, nedaleký Frenštát nebo také Velký Javorník. Kluci se zastavili u fotbalového hřiště s tím, že už se moc těší na další fotbalové zápasy a tréninky,“ popsala závěr procházky Aneta Andrlová. 

Mgr. Olga Síbrtová