Ve školce se v adventním čase tvořilo

Opět po roce v adventním čase proběhly v mateřské školce v Lichnově vánoční dílničky. „Rodiče a děti se setkali, aby si společně vytvořili něco pěkného. Byla pro ně nachystaná pestrá nabídka činností, u kterých si mohli vybrat, z jakého materiálu budou vyrábět,“ uvedla vedoucí učitelka mateřské školy Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS. 

Ve třídě Sluníček například vznikl vánoční skřítek z ponožky a šišky a ozdobená vánoční krabička vytvořená ubrouskovou technikou. „Zavítala k nám i paní Uhlířová, která nám ukázala techniku pískování, ze které vznikly nádherné obrázky. Děti pískovaly vánoční motivy, ale i třeba pohádkové bytosti či zvířátka,“ popsala práci s tvořivým pískem vedoucí učitelka. 

I ve vedlejší třídě Motýlků se tvořilo ve velkém. Vyráběl se tam anděl z polystyrenu, který byl ozdobený organzou a papírem a také vánoční věnec z polystyrenového kruhu, který si rodiče a děti ozdobili dle své fantazie. „Jsme moc rádi, že se vánoční tvoření vydařilo a děti i rodiče odcházeli ze školky s úsměvem,“ dodává závěrem Renata Dreslerová. 

Bc. Hana Horáková