Tvoření ve školní družině: děti vyráběly dárky i výzdobu

V předvánočním období se ve škole zdobilo a tvořilo. Nejinak tomu bylo i v družině. Co se za zdmi družiny děje a jaké jsou novinky, prozradila vychovatelka Lucie Vávrová, Dis., nová posila školního týmu: „Zájmový kroužek Tvořílci, který probíhá od začátku školního roku, se také přidal do vánočního tvoření. Připravovali jsme dárečky pod stromeček, ze kterých se pak radovaly samy děti. Chystali jsme ale také výrobky pro rodiče, prarodiče a paní učitelky na Mikulášský jarmark.“ 

Myšlenka, že by si děti mohly družinu samy zútulnit, se také ukázala jako dobrý nápad. „V kroužku jsme využili plastové kyblíky, ve kterých jsou uklizeny hračky, a pěkně jsme je ozdobili lepicím papírem, a tak nám společně dělají radost. Přišly nás navštívit i žákyně čtvrté třídy, které kroužek nenavštěvují, a tvoření se jim líbilo,“ popsala kreativní činnosti v kroužku vychovatelka. 

V novém roce se mohou malí tvořílci těšit na výrobu slizu, výrobu ozdobných dřevěných kolíčků nebo na malování na sklo a další výtvarné činnosti, a to pravidelně ve čtvrtek od čtvrt na dvě.

Bc. Hana Horáková