Naše žákyně postupuje do krajského kola dějepisné olympiády

V listopadu proběhlo v naší základní škole školní kolo dějepisné olympiády určené pro žáky osmého a devátého ročníku. Zadání letošního 49. ročníku znělo: Dlouhé století se loučí 1880–1920. Vítězem se stala žákyně osmé třídy Bibiána Gilarová, a tak mohla postoupit do kola okresního. 

„Tato dějepisná olympiáda byla pro mě celkem jednoduchá – díky dobrému tématu i díky tomu, že jsem spoustu událostí znala už dříve,“ uvedla Bibiána. Jak se žákyně na soutěž chystala, prozradila učitelka dějepisu Mgr. Ivana Michaličková, která žákyni s přípravami na soutěž pomáhala. „Na školní i okresní kolo se Bibiána pečlivě připravovala, přečetla velké množství knížek a konzultovala se mnou vybrané části. Nakonec se tato snaha vyplatila a 14. ledna 2020 se v Novém Jičíně zúčastnila okresního kola.“ 

A jak v okresním kole zabojovala, prozradila sama Bibiána. „Umístila jsem se na 4. místě, v celém kraji jsem skončila 28., a tak jsem postoupila i do krajského kola, které se bude konat 17. března 2020 v Ostravě.“ K tomuto úspěchu gratulujeme a budeme v následujícím krajském kole držet palce.

Bc. Hana Horáková