Nechej mobil a pojď na chodbu!

Úterní a čtvrteční přestávky v prvním pololetí oživil zábavný program žákovského parlamentu, který se rozhodl pustit do nelehkého boje s moderní technikou. V rámci akce „Nechej mobil a pojď na chodbu!“ si členové žákovského parlamentu připravili různé aktivity, aby ostatním spolužákům nabídli i jinou variantu, jak příjemně strávit volnou chvíli mezi hodinami.

„Jedním z cílů je určitě i podpora kvalitní komunikace a spolupráce žáků napříč třídami, což se, myslím, daří. Zástupci parlamentu se svého úkolu zhostili velmi dobře. Ne vždy je v našich silách přestávkovou činnost připravit, ale snažíme se,“ sděluje učitelka a iniciátorka akce Mgr. Eva Pustějovská, která ve škole žákovský parlament vede. 

A na jaký program se děti mohly těšit? „Pro prvňáčky a druháčky si chystáme většinou nějaké jednodušší hry. Nejvíce se nám osvědčil například obyčejný Bumbrlík,“ říká osmačka Kateřina Polášková a její spolužačka Adéla Pustějovská dodává: „U větších spolužáků má velký úspěch hlavně tancování.“

V druhém pololetí bude žákovský parlament ve své aktivitě pokračovat. Můžeme se tak těšit na menší soutěže, zpívání, hry a samozřejmě i tancování. „Věřím, že se dočkáme opět nějakého skvělého nápadu, jako byla například vzpomínka na Karla Gotta. Bylo nádherné vidět, jak menší i větší děti společně zpívají jeho poslední píseň,“ dodává na závěr ředitelka Mgr. Olga Síbrtová.

Bc. Hana Horáková