Únor byl v družině Myšáků ve znamení zdraví a posílení imunity

Měsíc únor je ve znamení nemocí a bacilů, které neúprosně útočí na naše zdraví a imunitu, a tak se ve školní družině seznamujeme s pojmem zdraví, s povědomím o zdravém životním stylu, zdravém stravování, prevencí proti nemocem a hravou formou se učíme části těla. 

Děti navštěvující ranní družinu navíc soutěží ve sbírání ranních „družiňáků“, které mohou získat za plnění úkolů spojených právě s tématem zdraví – výroba kostlivce z ruliček toaletního papíru, kreslení zoubků, modelování ovoce z plastelíny, tvoření mozaiky ze zdravých pokrmů, luštění křížovek, ranní rozcvička nebo zapojení se do kreslení společného plakátu. Jak budou snaživci odměněni, prozradila Lucie Vávrová, DiS., vychovatelka v oddělení Myšáků. „Tři žáci, kteří získají nejvíce „družiňáků“, budou v březnu odměněni speciálním diplomem a zdravým balíčkem.“ Také odpolední družina nezůstává pozadu. „V Tvořílcích jsme připravovali ovocné špízy z různých druhů ovoce. Do chystání se s chutí pustili i ti, kteří běžně kroužek nenavštěvují. Dětem se nápad moc líbil a za odměnu si pak na vitamínové bombě samy pochutnaly,“ popsala vitamínovou zábavu paní družinářka Lucka.

V rámci spolupráce s HM Tesco Kopřivnice, kde probíhá od ledna další fáze programu pro zaměstnance „Buďme fit“, která se snaží motivovat zaměstnance ke zdravému životnímu stylu, děti z družiny vyzdobily zázemí pro zaměstnance HM Tesco Kopřivnice obrázky, které namalovaly s námětem zdravého stravování. „Jednalo se především o ovoce a zeleninu, které si můžou zaměstnanci dopřávat zdarma během probíhajícího programu,“ prozradila na závěr Lucie Vávrová, DiS.

Bc. Hana Horáková