Informace pro rodiče: vzdělávání na dálku, vydávání žádosti o ošetřovné nově i elektronicky

Vážení rodiče,
v současnosti připravujeme pro naše žáky způsob, jakým bude probíhat výuka v následujících dnech – tedy „vzdělávání na dálku“ – z důvodu zákazu osobní přítomnosti žáků a studentů ve školách a školských zařízeních. Naším cílem je, abychom situaci co nejlépe zvládli a aby byl další průběh komunikace mezi školou a rodiči, učiteli a žáky pro Vás i Vaše děti schůdný. 

Momentálně diskutujeme o možnostech, které můžeme jako škola využít a které by byly pro Vás co nejpřijatelnější. Zvažujeme způsoby řešení, které se v této mimořádné situaci nově pro školy objevily, a zároveň myslíme na to, že rozhodně není v našem zájmu zahltit Vaše děti (a potažmo také Vás) množstvím úkolů, zadaných stránek k samostudiu, pracovních listů, aj., které nebude ve Vašich silách splnit. Domnívám se, že toto opatření by nemělo být provedeno bez rozmyslu a zbrkle, neboť situace je v této chvíli velmi náročná pro všechny strany. 

Zkraje příštího týdne Vás budeme informovat o postupu, jakým bude v naší škole „vzdělávání na dálku“ probíhat a děti dostanou zadání pro své práce „na doma“. Přejeme si, aby zadávání úkolů z naší strany a jejich plnění ze strany Vašich dětí bylo smysluplné, koordinované a přiměřené technickým možnostem školy i Vašich domácností. 

Kromě toho budeme pokračovat ve vydávání Žádostí o ošetřovné. Kvůli této žádosti nemusíte chodit do školy osobně, nově Vám může být vyplněný formulář poslán elektronicky. Ten Vám poslouží jako omluvenka z práce. Pokud máte o jeho zaslání zájem, prosím, kontaktujte nás na e-mailu skola@zslichnov.cz, kde uvedete jméno a příjmení svého dítěte, třídu, kterou navštěvuje, a jeho rodné číslo. Potvrzený formulář Vám následně zašleme. Budeme rádi, když pro získání formuláře využijete přednostně tuto možnost. Jinak Vám budeme v příštím týdnu k dispozici v ředitelně školy v těchto úředních hodinách: 

  • v pondělí 16. března 2020 od 14 do 16 hodin,
  • ve středu 18. března 2020 od 8 do 10 hodin.  

Do školy prosím vstupujte s největší opatrností, protože ve vestibulu jsou prováděny rekonstrukční práce. 

O dalších postupech Vás budeme průběžně informovat. Děkujeme Vám za pochopení. 

S pozdravem a přáním zdraví 

Mgr. Olga Síbrtová, ředitelka