Děti ze školky si užily spoustu zábavy na karnevalu

Na čtvrtek 27. února 2020 se děti velmi těšily a byly moc nedočkavé, protože je čekalo zahájení karnevalového veselí. „První termín karnevalu jsme museli z důvodu nemocí zrušit, ale ten druhý nám už vyšel,“ upřesnila důvod přesunutí termínu karnevalu vedoucí učitelka mateřské školky Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS. 

Po svačince se všechny děti sešly ve třídě Sluníček, kde je paní učitelka Renata přivítala a zahájila karneval. „Měli jsme připravený pro děti program. Musely ve dvojicích splnit úkoly a za ty pak dostávaly razítka na papírový klobouk. Po splnění úkolů jsme se zase sešli ve třídě Sluníček a mohla začít promenáda masek, za které pak byly děti sladce odměněny,“ dále prozradila vedoucí učitelka. 

Děti se potom mohly pobavit na diskotéce, kde předvedly své taneční kreace. A že jsou paní učitelky pro každou srandu, zapojily se do tanečků taky. „Aby to měly děti zajímavější, tak paní učitelka Renata zapojila i hru „Na sochy“. Děti poslouchaly hudbu a tančily, a když se hudba zastavila, musely se zastavit také a udělat ze sebe sochu,“ popsala zábavné dopoledne paní učitelka Ivana Hosová. Na závěr celého karnevalu následovala tombola, na kterou se děti velmi těšily.

„Děkuji všem učitelkám a dalším pracovnicím naší mateřinky za organizaci karnevalu. Původní plán byl totiž takový, že karneval dětem zajistí profesionální agentura. Nicméně jsem přesvědčena, že naše paní učitelky mají spoustu bezvadných nápadů a umí s dětmi podniknout různé zábavné aktivity, při kterých se děti zároveň také učí novým dovednostem. Jsem proto velmi ráda, že se úkolu chopily a organizaci karnevalu vzaly do svých rukou. Také oceňuji, že díky zvládnutí úkolu vlastními silami nezatěžujeme zbytečně po finanční stránce rodiče dětí,“ děkuje všem zainteresovaným organizátorkám ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová. 

Bc. Hana Horáková