Psaní hravě: Otevíráme nový kurz a zároveň soutěž pro děti v psaní všemi deseti

V pondělí 6. dubna 2020 otvírá škola pro žáky čtvrté až osmé třídy nový kurz. Děti jej už od pátku najdou ve své Google Učebně pod názvem Psaní hravě. „Za necelý měsíc, kdy jsou děti vzdělávány na dálku, přichází do škol celá řada nabídek od různých vzdělávacích společností či vydavatelství učebnic, kde jsou jejich produkty, jindy zpoplatněné, nabízeny po dobu mimořádných opatření zdarma. S výukovým programem Psaní hravě máme dobrou zkušenost, používáme ho už druhým rokem v deváté třídě v předmětu základy administrativy. Uvítali jsme tedy možnost získat licenci do konce dubna zdarma pro další naše žáky a rozhodli se jim umožnit, aby se psaní na počítačové klávesnici správně naučili. Domnívám se totiž, že tato dovednost se bude dětem hodit nejenom teď, během vzdělávání na dálku, ale že ji ocení i v budoucnu, protože s nutností ovládat dobře počítačovou klávesnici se budou setkávat téměř ve všech profesích,“ uvádí k novému kurzu ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová. 

„Pro děti se jedná o dobrovolnou aktivitu navíc, kdy se díky poskytnuté licenci zdarma mohou za měsíc naučit psát všemi deseti. Kurz Psaní hravě, který byl založen v Google Učebně, slouží žákům jako komunikační podpora,“ uvádí učitel informatiky Mgr. Ondřej Švrček s tím, že pokud budou mít žáci s psaním nějaký problém nebo něčemu nebudou rozumět, mohou jej kontaktovat přímo přes Google Učebnu. „Výuka v programu je zpracována zábavnou formou a v mnoha úkolech mohou děti trénovat třeba i postřeh. Doufáme, že žáky touto dobrovolnou aktivitou zabavíme, protože si myslíme, že se jim to bude hodit k rychlejší a efektivnější práci na počítači a ke zdokonalení počítačové gramotnosti,“ upřesňuje cíl projektu Ondřej Švrček, který má tuto aktivitu na starosti. 

Abychom děti ještě více do psaní všemi deseti namotivovali, bude každý týden v jednotlivých třídách probíhat soutěž O nejlepší datly. Informace o pořadí dětí bude sdělovat pan učitel v kurzu každé pondělí. „Nejlepší datly pak vyhodnotíme na konci kurzu. Rádi je také za tuto aktivitu navíc odměníme,“ upřesňuje ještě pan učitel. 

Co děti k tomu, aby se do kurzu připojily, potřebují? K psaní je nutný počítač nebo notebook a připojení na internet. Jednotliví žáci budou do kurzu pozváni prostřednictvím svého školního e-mailu během pondělního dopoledne. Kdyby měl kdokoliv problém s přihlášením, nechť se obrátí na pana učitele. K dispozici je na telefonním čísle 774 427 360 ve všední dny od 8 do 14 hodin, na e-mailu ondrej.svrcek@zslichnov.cz a v Google Učebně pravidelně chatuje na Hangouts ve všední dny od 13 do 14 hodin. 

Pozor, pozor, začínáme už v pondělí! Tak vzhůru, datlové, ukažte, co ve vás je!!!

Bc. Hana Horáková