Prázdninová školní družina: chystáme se na cestu kolem světa a s indiány za pokladem

Ahoj, kamarádi, chcete si zpestřit prázdniny? Pojďte zažít prázdninové dobrodružství do naší školní družiny. Letos poprvé bude otevřena i během letních prázdnin. Můžete se těšit na bohatý program, který pro vás připravují vychovatelé školní družiny a asistentky pedagoga. 

Školní družina v letních měsících bude otevřena jen v případě zájmu většího počtu žáků. Rodiče, kteří budou chtít své děti přihlásit k zájmovému vzdělávání, vyplní závaznou přihlášku. O přijetí do zájmového vzdělávání rozhoduje ředitelka školy na základě kritérií, která budou předem zveřejněna. O dalším postupu budou rodiče informováni. 

Cesta kolem světa za 80 dní 

1. červenec 2020 až 12. červenec 2020 

Od 7:00 do 15:00 hodin

7 pracovních dnů/poplatek 350 Kč

Knihu Cesta kolem světa napsal Jules Verne. Jeho příběh byl pro nás vodítkem, ovšem dovolíme si hrdiny zavést i do jiných zemí, než které navštívil pan Fogg se svým doprovodem v románu. Budete plnit různorodé úkoly a celodružinové hry. Vyrazíme z Anglie přes Francii, procestujeme řadu zemí napříč všemi kontinenty. Uděláme si zastávku za klokany v Austrálii, setkáme se africkými zvířaty, vyrobíme si masky domorodců a chybět nebude vyplňování cestovatelského deníku. Vyzkoušíte chutě různých kuchyní, vyrobíte si mapu světa a naučíte se Morseovu abecedu. Zajímavý program si zpestříme venkovními aktivitami i výlety do blízkého okolí. Červencový turnus zakončíme finálním rozluštěním šifry, která nás zavede k tajemnému pokladu.  

Indiánské dobrodružství – Honba za pokladem 

17. srpen 2020 až 31. srpen 2020 

Od 7:00 do 15:00 hodin

11 pracovních dnů/poplatek 550 Kč 

Pojďte s námi prožít pravé indiánské dobrodružství. Čeká vás celodružinová hra, na jejímž konci budete hledat pravý indiánský poklad. Vstoupíte do stavu indiánského, proběhne slavnostní udělení indiánského jména a jeho zápis do deníčku malého indiána. Seznámíte se s životem indiánů a indiánskou kulturou. Vyzkoušíte si indiánské zvyky a tradice – malování na kameny, výrobu talismanu nebo lapače snů. Čekají na vás indiánské hry – hmatová zkouška, házení polenem, překážkový běh nebo zkouška zdatnosti. Bavit vás jistě bude i indiánská olympiáda odhadu, výroba totemu nebo indiánských čelenek. Společně se vydáme i na indiánské výpravy do okolí. Je pro vás připraven zajímavý tematický program s hrami, soutěžemi, venkovními aktivitami i procházkami do okolí. Těšit se můžete na opékání špekáčků u táboráku.