Ve školce se rozloučili s předškoláky

V mateřské škole ve čtvrtek 18. června 2020 proběhlo pasování předškoláků. Děti byly kvůli výjimečnému opatření rozděleny do dvou skupin. Průběh celé akce a přivítání dětí popsala vedoucí učitelka mateřské škly Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS.: „Děti se nám představily, řekly nám jméno, věk a do které základní školy budou chodit. Abychom se přesvědčili, že jsou děti opravdu připravené k nástupu do školy, připravili jsme si pro každého jednu až dvě otázky, hádanku, či úkol v podobě zazpívání své oblíbené písničky.“ Všechny děti tento zadaný úkol zvládly na jedničku s hvězdičkou. Společně si pak všichni zazpívali píseň Prázdniny. 

„Následně děti složily přísahu a pak paní učitelky každého jmenovitě pasovaly na velkého školáka. V letošním roce odchází do základní školy celkem devatenáct dětí,“ dodala vedoucí učitelka. Všichni si spolu na závěr zasoutěžili a porovnali své znalosti v zajímavých kvízech, které se dětem líbily a bavily je. Paní učitelky měly také svou odměnu, a to v podobně rozzářených obličejíčků s úsměvy. A to je pro ně ta největší radost z vydařené akce. Na památku dostal každý knihu Kouzelná třída a speciální odznak se stuhou. 

Přejeme všem budoucím školákům, aby jejich další kroky do základní školy byly velkou zábavnou hrou plnou úspěchů a radostných zážitků. 

Bc. Hana Horáková