Musíme se pochlubit: žák naší školy postoupil do krajského kola Logické olympiády

V měsíci říjnu tohoto roku se uskutečnila Logická olympiáda 2020 a naše škola zde měla své zástupce celkem v pěti kategoriích. Nově mohly soutěžit v samostatné kategorii také děti z mateřských škol – a také v této kategorii se naše děti zapojily. 

Třídní učitelka třetího ročníku Mgr. Monika Wilczková vysvětluje, co taková logická olympiáda obnáší. „Jedná se o soutěž pořádanou Mensou České republiky, která je založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotové rozhodování. Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování.“ 

A jak si s logickými úlohami poradili naši žáci? „Nejúspěšnější byl žák čtvrté třídy Stanislav Růžička. V kategorii pro třetí až pátý ročník základních škol obsadil úžasné 28. – 29. místo z celkového počtu 1413 řešitelů v kraji, a postoupil tak do krajského kola Logické olympiády. To se uskuteční 6. listopadu 2020,“ dodává paní učitelka Wilczková. 

Standovi budeme držet pěsti, aby se mu účast v krajském kole zdařila. A rovněž gratulujeme všem našim zúčastněným žákům a dětem k velmi pěkným výsledkům! 

Pokud byste si chtěli vyzkoušet, zda byste také zvládli logické úlohy, podívejte se na jejich výběr zde

Bc. Hana Horáková