Podzim ve znamení sběru kaštanů a žaludů

Podzim bývá ve znamení pouštění draků, barvení listí, tvoření z přírodních materiálů a sbírání žaludů a kaštanů. Každým rokem i naše škola sbírá kaštany a žaludy pro zvěř. 

„Letos se do sběru zapojila aktivně i školní družina a žáci školní družiny nasbírali téměř dvě stě kilogramů kaštanů a žaludů,“ uvádí vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS. Kaštany a žaludy následně předala učitelka přírodopisu Mgr. Bohdana Hutyrová místním chovatelům zvěře a myslivcům. Pro přikrmování zvířat v zimním období není nic lepšího. 

Na nejlepší sběrače čeká ve školní družině odměna. Jsou to Ondřej Klímek, sourozenci Věra a Jaroslav Veselkovi, sestry Tereza a Karolína Markovy, sourozenci Jaroslav a František Špačkovi, bratři Jakub a Ondřej Hilscherovi a bratři Růžičkovi. Do sběru se zapojili i další žáci, kteří školní družinu již nenavštěvují, a to Daniela Kutáčová a Tereza Kociánová. 

„Moc děkujeme všem žákům za zapojení se do sběru a rodičům žáků, že doručili kaštany a žaludy do školy i přes uzavření školy,“ vzkazuje všem sběračům učitelka Bohdana Hutyrová. 

Bc. Hana Horáková