Děti z družinky a ze školky se zapojily do akce #jsem laskavec Nadace Karla Janečka

Letos poprvé jsme se s dětmi z mateřské školy a žáky školní družiny zapojili do oslav Světového dne laskavosti v rámci čtvrtého ročníku happeningu #jsem laskavec Nadace Karla Janečka. Světový den laskavosti připadá na 13. listopadu. V tento den si celý svět připomíná, že v laskavosti je síla, která všechny lidi spojuje. Do oslavy Světového dne laskavosti se přihlásilo téměř 350 týmů škol a školek z celé republiky. Děti konaly nejrůznější dobré skutky.

My jsme se rozhodli udělat radost seniorům, kteří se cítí právě v této době osamělí více než jindy. „Senioři jsou pandemií koronaviru nejvíce ohroženou skupinou, a právě izolace od rodiny a přátel jim způsobuje nyní největší úzkost a osamělost. Chtěli jsme jim dopřát pocit, že o ně má někdo starost a zájem,“ uvádí vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS., s tím, že na nápad zapojit se do happeningu #jsem laskavec ji navedla asistentka pedagoga Jarmila Kociánová.

„Nápad udělat dobrý skutek se zalíbil i ve školce a se zapojením jsme neváhali ani chvilku. Laskavé činy bychom měli dělat každý den. Každý laskavý čin se počítá.“ řekla k projektu vedoucí učitelka mateřské školy Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS. Děti z naší školy a školky nakreslily pro radost seniorům téměř stovku obrázků.

Do našeho projektu se přidal i tým HM Tesco Kopřivnice. Děti zaměstnanců se rovněž zapojily do kreslení obrázků. HM Kopřivnice navíc pro seniory připravil k obrázkům i nějakou mlsku ke kávě. „Když mě Lucie Vávrová oslovila, abychom se s týmem zapojili do oslav Světového dne laskavosti, okamžitě jsem souhlasil. Takové projekty rádi podpoříme,“ sdělil manažer provozovny Tomáš Szuscik. 

Obrázky i dobroty pro seniory byly předány ředitelce Charity Frenštát pod Radhoštěm Lence Tabachové. Služby Charity Frenštát pod Radhoštěm využívá osmdesát seniorů a nyní navíc zařizují nákupy a pochůzky ještě dvaceti dalším seniorům mimo její stálé služby. „I zdánlivá maličkost udělá seniorům velkou radost,“ poděkovala za seniory ředitelka Charity.  

„Chtěla bych poděkovat z celého srdce všem, kteří se do projektu zapojili – dětem z mateřské školky, žákům naší školy a jejich rodičům, celému kolektivu mateřské školy a školní družiny a v neposlední řadě i HM Tesco Kopřivnice. Je fajn, že se lidé v této obtížné době dokáží spojit, i přes spoustu starostí nemyslí jen na sebe a snaží se potěšit druhé. Je fajn, že k tomu ve škole učíme naše děti,“ shrnula poděkování ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová.

Bc. Hana Horáková