Čertovské učení není přece mučení!

Trošku strachu z pekelníků nechybělo ve škole v pátek 4. prosince 2020. Ve všech třídách prvního stupně se ten den plnily čertovské úkoly, nechyběly čertovské hry a vyrábění andílků, čertíků či Mikulášů. 

„V našich prvních třídách se dokonce objevili živí malí čertíci a andílci. Zkusili jsme si čertovské počty v matematice, četli čertovské řetězy slov. Také jsme měli čas na relaxační a pohybové chvilky, a to přímo s bramborou nebo kolíčky na prádlo,“ říká pobaveně třídní učitelka I. B Mgr. Markéta Martinů. „Jen si ve svých domovech zkuste přejít pokoj s bramborou na hlavě. Ale pozor, nepřidržovat rukama!“ směje se, když přibližuje jeden z úkolů. 

Také ve třetí třídě se hezky tvořilo. Například peklíčko z ruliček od papírových utěrek, které se dětem náramně povedlo! Třídní učitelka Mgr. Monika Wilczková zase využila svých konexí s peklem a dostala zprávu, kterou své třídě přečetla: „Tak mi, třeťáci, dneska, přišla SMSKA. Strašně jsem se lekla. Napsal mi čert z pekla! Prý mu zvonil mobil… Že by někdo zlobil?!“ A i přesto, že nikdo nezlobil, zabouchal na dveře třídy čert! „Ale jen nakouknul a než jsme se rozkoukali my, tak byl pryč. Za dveřmi nám nechal balíčky plné dobrot, tak asi byl hodný,“ dodává učitelka. 

I ze čtvrté třídy se ozývaly nadšené hlásky, když je na malou chvíli navštívili čertík s andělem a donesli dobrůtky. „Dětem se líbila nadílka, ale i z čerta a anděla byly poveselené, protože do poslední chvíle nečekaly, že je někdo navštíví. Jsme rádi, že jsme si s nimi stihli udělat i fotku na památku. Děti si o pekelném zážitku povídaly ještě zbytek dne,“ popisuje třídní učitelka čtvrtého ročníku Mgr. Lenka Matulová.

Na závěr čekalo na děti prvního stupně překvapení v podobě parádně nachystaných mikulášských balíčků, které přichystaly paní kuchařky ze školní jídelny. Velmi jim děkujeme!

Bc. Hana Horáková