Jak probíhaly vánoční dílničky a oslava Vánoc ve školce?

Vánoce jsou již za námi, ale připomeňme si, jak je prožily děti v naší mateřské škole. „Přestože doba nepřeje společnému setkávání, naplánovali jsme pro děti vánoční dílničky, které probíhaly celé dva dny. Děti si vyrobily vánoční přáníčka s kometou, Betlém na zavěšení, andílka a spoustu jiných výrobků. Abychom se víc ponořili do vánoční nálady, pustili jsme si vánoční písně a koledy,“ připomněla příjemné chvíle vedoucí učitelka mateřské školy Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS.

Vánoční den se pak ve školce konal ve čtvrtek 17. prosince 2020. „Všichni jsme s napětím očekávali, kdy nás Ježíšek navštíví. Abychom ho přivolali, zazpívali jsme mu koledy,“ popisuje tajemný vánoční den vedoucí učitelka. Děti se dočkaly, Ježíšek se ohlásil zvonečkem a všichni už věděli, co bude následovat.

Pod vánočním stromkem našly spoustu dárečků, ze kterých měly obrovskou radost. O velkou část z nich se postarala škola, část byla získána od sponzorů. „Chtěla bych poděkovat vedoucí vychovatelce školní družiny Lucii Vávrové za zajištění a zprostředkování dárků od hypermarketu Tesco Kopřivnice, kterému za ně patří rovněž poděkování. Stejně jako řetězci COOP, který dodal dětem plyšáky,“ dodává vedoucí učitelka. 

A co Ježíšek dětem „naježil“? Barevnou modelínu, několik druhů puzzlíků, logické a zábavné hry, míčky z Tlapkovy patroly, padák pro pohybové hry, kočárky pro holčičky a pro kluky zase autíčka. 

Opravdu to byly povedené Vánoce!

Bc. Hana Horáková