V únoru nám bylo hej, to byl karnevalový rej!

Pojďme se na chvíli vrátit v čase a připomenout si, jak si děti užily karneval konaný na konci února 2021 v naší základní škole. Nebyl sice tak velkolepý, jako karneval uskutečněný v předchozím roce, i přesto se všichni pedagogové snažili, aby byl nezapomenutelný. A jestli se to podařilo? 

[ngg src=“galleries“ ids=“4″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

„Viděla jsem, že pro všechny děti obou prvních ročníků byl karneval velký zážitek. Prožívat běžný školní den v maskách už od rána, to byla výzva i pro nás pedagogy. Masku totiž opravdu měli všichni,“ prozradila zákulisí karnevalového dne třídní učitelka I. B Mgr. Markéta Martinů, která s fialovou parukou a vtipným ošacením představovala svou masku „me phone“. „S panem učitelem Švrčkem a našimi asistentkami jsme vymysleli učební program tak, aby se střídaly učební aktivity spolu se zábavnými činnostmi,“ dodala paní učitelka Martinů. 

[ngg src=“galleries“ ids=“5″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

A jak se na karneval připravily děti z druhého ročníku? „Chtěla bych za sebe poděkovat rodičům, že si dali záležet a opravdu dětem dopřáli, aby se mohli vyřádit v masce. Vidím, že tyto činnosti dětem chybí, a právě proto je jich třeba. Konkrétně u nás ve třídě se objevil spider-man, pirát, rytíř, berušky, postavy z minecraftu a velmi nás pobavil kostým sprchy. Tak moc jsou kreativní rodiče a děti z Bordovic a Lichnova,“ popsala rej masek v druhé třídě jejich učitelka Mgr. Lenka Roiková, tou dobou bradavická čarodějnice McGonagallová. 

[ngg src=“galleries“ ids=“6″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

A jakých aktivit se děti zúčastnily? Velký úspěch mělo zatloukání hřebíků Pata a Mata, provlékání klíče, krmení zvířátek a cestování pirátskou lodí, kterou dopluli až do družiny, kde děti pokračovaly v karnevalovém veselí. „Navázali jsme na program a děti si hrály a soutěžily. Spolu s našimi vychovatelkami a asistentkami jsme připravily tombolu a pro každého jsme měli připravený diplom za úžasnou masku,“ popsala dění v karnevalové školní družině vedoucí vychovatelka Lucie Vávrová, DiS. Před odchodem domů nechyběly prosby, ať si takový den zase někdy uděláme! 

A taky že ano!

Bc. Hana Horáková