Úspěch naší žákyně v krajském kole olympiády

Ve středu 17. února 2021 se vybraní žáci naší školy zúčastnili okresního kola zeměpisné olympiády. 

„Z naší školy se zapojilo celkem osm žáků z celého druhého stupně. Soutěž probíhala distančním způsobem, tedy online přes informační systém Masarykovy univerzity IS MUNI,“ popisuje průběh soutěžního klání učitel zeměpisu Ing. Petr Černošek a dodává: „Žáci ukázali, jak umí pracovat s atlasem a prokázali své nabyté geografické znalosti. Všichni dosáhli moc pěkných výsledků a jsme moc rádi, že mezi nimi byla také žákyně, která postoupila do krajského kola.“ 

„Nejúspěšnější řešitelkou olympiády byla šesťačka Hanka Blažková. V krajském kole zeměpisné olympiády se umístila na skvělém dvanáctém místě se ztrátou pouhých 12,5 bodu od prvního místa,“ uvádí její učitel zeměpisu. Nebudeme-li počítat gymnazisty, je Hanka ve své kategorii v pořadí sedmá ze všech žáků základních škol našeho kraje, a to už je úžasný výsledek! 

„Hance moc gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěchů nejen ve vědomostních soutěžích! Všem žákům, kteří se do zeměpisné olympiády zapojili, patří rovněž poděkování za pěknou reprezentaci školy,“ děkuje všem řešitelům zástupkyně ředitelky Mgr. Martina Bílková, která ve škole rovněž učí zeměpis.

Bc. Hana Horáková