Přednáška o školní zralosti a připravenosti: pozvánku na virtuální setkání přijala čtyřicítka hostů

Ve čtvrtek 25. března 2021 se v podvečerních hodinách uskutečnila online přednáška pro rodiče a veřejnost nazvaná Budoucí prvňáček, které se zúčastnila zhruba čtyřicítka hostů – z řad rodičů předškoláků, ale i odborné veřejnosti zastoupené pedagogy mateřských škol v okolí, odkud k nám do základní školy proudí děti. Přednáška se uskutečnila online prostřednictvím aplikace Google Meet. 

První část přednášky byla věnovaná prezentaci školy. Protože v současnosti není možné uspořádat pro děti, rodiče a veřejnost den otevřených dveří, představila ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová se svými kolegy lichnovskou školu alespoň virtuálně. 

Následovala samotná přednáška o školní zralosti a připravenosti, kterou nachystala vedoucí učitelka metodického sdružení prvního stupně a zkušená učitelka prvního ročníku Mgr. Markéta Martinů a jako host se k ní připojila klinická logopedka Mgr. Petra Sztuchlíková. Rodiče a další účastníci měli během přednášky možnost klást otázky, zodpovězeny byly také dotazy, které přihlášení účastníci zaslali předem e-mailem. 

„Chtěla bych paní Petře Sztuchlíkové velmi poděkovat za to, že naše pozvání přijala a přednášku významně obohatila o své odborné znalosti a profesní zkušenosti. Jsem velmi vděčná za naši spolupráci a vážím si jí,“ uvedla ředitelka školy.  

„Dále bych ráda poděkovala všem pedagogům, kteří se na přípravě přednášky podíleli, především paní učitelce Markétě Martinů, a dále panu učiteli Ondřeji Švrčkovi za technickou podporu. Jsem ráda, že škola dokáže i v těchto časech fungovat alespoň částečně jako „otevřená“ instituce,“ dodala ředitelka školy.

Bc. Hana Horáková