Školní družina rozdává radost i na dálku

Všimli jste si, že stále funguje naše družinka i v online podobě? Ta je pro všechny žáky z prvního stupně, kteří mají chuť se zapojit do dění v učebně. Aktivity připravují paní vychovatelky a těší je, že děti o ně projevují zájem. 

A co se za pomyslnými dveřmi učebny skrývá? Můžete si poslechnout audio pohádky, které připravuje vychovatelka Ing. Alice Červenková, pokud zase máte chuť si něco vyrobit, inspirujte se u vychovatelky Mgr. Barbory Žabenské, ta připravuje aktivity pro tvoření. Pokud jsou vaše děti soutěživé, tak se mohou zapojit do nejrůznějších výzev, soutěží, kvízů a křížovek, které pro ně pečlivě chystá vedoucí vychovatelka Lucie Vávrová, DiS. Každý si přijde na své, protože Google družinková učebna je plná nápadů. V době plné distanční výuky se zapojovala do aktivit školní družiny čtyřicítka žáků. 

„Nyní, v době rotační výuky, je zapojena asi desítka dětí, ale stále se mohou připojovat další děti, které chodí na první stupeň. Každému týdnu vévodí jiné téma. Teď jsme měli týden plný čarodějných čar a kouzel, měsíc dopravy, týden se zvířátky, oslavu Dne Země, přichází jaro, měsíc knihy a již proběhly velikonoční aktivity,“ popsala zábavné činnosti družinky Lucie Vávrová, DiS.

Zapojit se mohou žáci, kteří navštěvují školu v daném týdnu prezenčně, ale i ti na distančním vzdělávání. „Vyhledáváme aktivity, které patří do charitativních projektů a udělají radost nejen nám, ale i ostatním. Kreslili jsme obrázky pro seniory nebo jsme posílali poděkování zdravotníkům. Paní vychovatelky dětem připomínají i významné světové dny – světový den divadla, den, který připomíná onemocnění zvané Downův syndrom, Den Země a další,“ dopověděla vedoucí vychovatelka. Na výtvarné a jiné práce se můžete podívat v krátkých videích, které pro vás vytvořily paní vychovatelky. Jsou plné obrázků, ze kterých máme velkou radost!

Audio pohádky si můžete poslechnout zde:

Bc. Hana Horáková