Družinka se zapojila do akce Děti podporují zdravotníky

Všechny děti navštěvující školní družinu se v měsíci dubnu zapojily do akce Děti podporují zdravotníky, a to prostřednictvím obrázků, kterými chtěly zdravotníkům poděkovat za jejich práci a podpořit je. 

[ngg src=“galleries“ ids=“10″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Už je to totiž déle než rok, co lidé pracující v nemocnicích stojí v první linii boje s nemocí covid-19; zachraňují těžce nemocné a rodinám tak vracejí do života jejich blízké. „Děti mnohdy nemají dostatek slov na to, aby popsaly, co je trápí, těší, aby vyjádřily vděk, ale prostřednictvím obrázků dokáží vyjádřit vše,“ přiblížila nám motiv dětí organizátorka akce v naší škole, vychovatelka Mgr. Barbora Žabenská. 

Žáci školní družiny vytvořili téměř čtyřicet obrázků, kde byly tématem nejen obrázky ze zdravotnictví, ale i veselé jarní obrázky, kytky či barevná zvířata. „Obrázky jsme zaslali do nemocnice Nový Jičín a věříme, že udělají zdravotníkům radost. Lékařům, zdravotním sestrám, záchranářům, zdravotnímu personálu v odběrových i očkovacích centrech, těm všem bychom rádi touto cestou poděkovali,“ dodala vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS. 

Děkujeme všem zdravotníkům za obrovskou pomoc v této nelehké době.

Bc. Hana Horáková