Cestování mezi kontinenty a mezipředmětové propojení proběhlo na jedničku

Žáci z šesté třídy se v zeměpise určitě nenudí. Aby si lépe osvojili nově probírané učivo, měli za úkol zpracovat projekt. „Zrovna probíráme Afriku, proto na papír formátu A3 nakreslili obrys tohoto kontinentu a do něj vyznačili pět libovolných států. Žáci pracovali v pěti skupinách a měli za úkol u každého státu uvést hlavní město, rozlohu, vlajku a pár zajímavostí, které si sami dohledali. Takto připravený projekt představili svým spolužákům. Někteří z nich si také připravili prezentaci na počítači,“ uvádí třídní učitel VII. B Ing. Petr Černošek, který žáky zeměpis učí. 

[ngg src=“galleries“ ids=“14″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Učivo se hezky propojilo i mezipředmětově, a to s anglickým jazykem. Ve stejný čas jsme měli možnost uvítat ve výuce angličtiny rodilou mluvčí z Keni paní Geraldine Ocholah, která v rámci projektu MAP ORP Frenštát pod Radhoštěm navštívila naši školu. „Děti ji v anglickém jazyce pověděly, co vše se dozvěděly o Keni, a na oplátku se pak dozvěděly pár zajímavostí o zmíněné africké zemi. Například že je tato země vyhledávána turisty pro své krásné národní parky a rezervace,“ dodal zeměpisář. 

[ngg src=“galleries“ ids=“15″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Prezentace se dětem moc povedly. Pro přiblížení africké atmosféry přikládáme pár fotografií z hodin zeměpisu a anglického jazyka ke zhlédnutí.

Bc. Hana Horáková