Šesťáci váleli ve Vanaivanu!

logo Moravskoslezského kraje

Na adaptační kurz do areálu Vanaivan v Kopřivnici vyrazila v rámci projektu Lichnov: Pošli to dál ve středu 2. června 2021 šestá třída. „Po dlouhé distanční výuce jsme se všichni těšili, až se ve Vanaivanu vyřádíme,“ popisuje nadšení před samotným výjezdem třídní učitel šesťáků Mgr. Ondřej Švrček. Celý den venku a se svými spolužáky? No, nezní to báječně? 

„Program ve skautském centru byl vymyšlen v duchu Harryho Pottera. Děti prověřovaly jak své mozkové závity nad různými kvízy a indiciemi, tak svou fyzickou zdatnost,“ přibližuje dění ve Vanaivanu učitel. Hledala se písmena v trávě, napínala se lana, aby se vystřelilo na terč, vymýšlela se taktika pro pohyb vteřinové ručičky nebo se sjížděla lanovka mezi stromy. Takové a další aktivity zažily děti ze šesté třídy. 

„Celý program pro třídu přichystaly instruktorky Dana a Radka, kterým tímto velmi děkujeme,“ vzkazuje slova díků zástupkyně ředitelky Mgr. Martina Bílková, která adaptační pobyty coby metodik prevence pro školu zajišťuje. „Na rozloučenou si žáci vyrobili kouzelnickou hůlku školy v Bradavicích. Tu si mají ponechat do osmé třídy, kdy zase vyrazí na pokračování adaptačního kurzu v rámci podpory preventivních aktivit a vztahů mezi žáky,“ uvádí k provázanosti programů v různých třídách zástupkyně ředitelky.

Bc. Hana Horáková