Rovnou dvě záchrany v jednom dni! Pro ptáčky si do školy přijeli z Bartošovic

Když děti z mateřské školy vyšly v úterý 15. června 2021 ven, nestačily se divit. Venku před školkou leželo zraněné ptačí mládě drozda. Malý ptáček se snažil vzlétnout, ale vypadalo to, že má zlomené nožky, a tak se mu to nedařilo. Paní učitelku Marušku napadlo zavolat do záchranné stanice v Bartošovicích, zda by nám neporadili, co dělat. 

„Řekli nám, že jej máme dát do stínu a vyčkat, než si pro něj dojede pán ze záchranné stanice. Ptáčka jsme tedy uložili do krabice s otvory, kterou jsme vyložili trávou. Děti celou záchrannou akci bedlivě sledovaly, bylo to pro ně zpestření. A pak také horlivě hledaly žížaly, aby ptáčka mohly nakrmit. V tu chvíli jsme ještě nevěděli, že se ve škole stalo něco podobného,“ napínavě popisuje situaci učitelka z mateřské školy Bc. Marie Kvitová.

V úterý dopoledne byli na školní zahradě také šesťáci, kteří se venku učili „češtinku“. Při návratu do školy našli před hlavním vchodem ptáčka, který vypadl z hnízda. Odhadovali, že se jedná o malého drozda. „Děti hned zjistily, že ptáček je malinký, mlaďoučký a ještě neumí létat. Proto ho přenesly do trávy ve stínu. A protože tento den zachránily drozda také děti ve školce, vložily i toto mláďátko do krabičky a předaly jej do mateřské školy, kde oba ptáčci počkali, než přijedou z Bartošovic,“ uvádí ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová, která v šesté třídě učí český jazyk. 

Bartošovičtí záchranáři tak odvezli z naší školy hned dva ptáčky. 

Bc. Hana Horáková