Dlouhá procházka a moře zážitků. Tak vypadal výlet dětí ze školky

Ve čtvrtek 24. června 2021 se děti z celé školky vydaly na školní výlet. Kam směřovaly dětské krůčky, prozradila vedoucí učitelka Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS. „Chystali jsme se na osmikilometrovou trasu směrem k Janíkovu sedlu. Děti při každé zastávce vytahovaly svačiny a občerstvovaly se s velkým apetitem. V cíli na děti čekaly drobné úkoly, a když je splnily, musely pak najít poklad, který měl podobu sladké odměny.“ 

Při zpáteční cestě se všichni zastavili u dvou studánek: U starého mloka a rynky U Matouška a Albínky. Děti ze třídy Sluníček se vydaly stejným směrem a navštívily statek, kde bydlí naši kamarádi Anežka a Vojtíšek. „Při příchodu nás vítal nejen jejich tatínek, ale i velký červený traktor Zetor s koly většími než samotné děti. Potom každý z kamarádů dostal kousek pečiva a šli jsme do chléva nakrmit dvě telátka a pět mlsných koz s kůzlaty a jednoho dědečka kozlíka s velkou bradkou. Z krmení měly děti moc fajn zážitek,“ přibližuje detaily ze školního výletu paní učitelka.

Občerstvit se na dvorku musely i samotné děti a za malou chvíli k nim přišli další zvědaví obyvatelé statku – slepice a fenky Tlapka a Dáša. „Během svačinky se děti ptaly na vše, co je zajímalo, pak už se ale musely loučit, aby se vydaly zpátky do školky. Za skvělou návštěvu patří manželům Fojtíkovým vřelé poděkování,“ doplňuje učitelka.   

Na závěr děti vydařený výlet zakončily písničkou: Sláva, nazdar výletu, výletu, výletu, nezmokli jsme, už jsme tu, už jsme tady! V dětech zážitky z výletu zanechaly obrovský dojem, takže si jej chtěly hned druhý den zopakovat!

Bc. Hana Horáková