Nakoukli jsme k prvňáčkům do družinky, jak se měli v září

Prvních zářijových dnů se nemohli dočkat nejen prvňáčci, ale i jejich vychovatelka Lucie Vávrová, DiS., která ve spolupráci s třídní učitelkou první třídy Mgr. Monikou Hanzelkovou a asistentkou Jarmilou Kociánovou připravila pro děti celoroční projekt s Večerníčkem. 

„Po celý školní rok budou prvňáčky provázet známá Večerníčkova pravidla. My v družince máme Krtečkova pravidla, se kterými se děti už seznámily, a společně se je snažíme dodržovat. Ale družinka není pouze o pravidlech,“ podotýká vychovatelka Lucka a jedním dechem dodává: „Měsíc září byl také plný různorodých aktivit. Děti hrály společenské hry, stavěly stavebnice, vyráběly podzimní výzdobu školní družiny, zúčastnily se výtvarné soutěže nazvané Co se děje v lese, kreslily a malovaly, modelovaly z plastelíny, poslouchaly hudbu a tancovaly.“

Září bylo zalito sluncem, a tak děti mohly k hraní využít i školní zahradu, kde kluci hráli fotbal a holky zase kreslily křídami na chodník a malovaly na kamínky. Ovšem největší radost dětem udělala procházka na nanuk nebo ochutnávka čokolády při příležitosti oslavy Mezinárodního dne čokolády. Mňam!

O malé překvapení se postarali kamarádi z družiny Tygříků. Ti si přichystali pro prvňáčky zábavný odpolední program. Velké poděkování patří hlavním aktérům: Sofii Kopelcové, Natálii Perezové, Danovi Klukayovi a Nelle Dreslerové.

V prezentaci můžete zhlédnout, jak se prvňáčkům ve školní družince líbilo. 

Bc. Hana Horáková