Bu a bu a bububu, já už se bát nebudu!

Před nástupem podzimních prázdnin v úterý 26. října 2021 se v družince Tygříků, Smajlíků a Myšáků oslavoval Halloween. „Příprava na tento svátek probíhala i předcházející dny. Děti vyráběly výzdobu do tříd a také na nástěnky na chodbách, abychom si navodili tu správnou strašidelnou atmosféru. Myšáci si navíc vyrobili i speciální dýňové tašky na sladkosti,“ popisuje přípravy na slavnost vedoucí vychovatelka Lucie Vávrová, DiS.

V úterý po vyučování pak vychovatelky s asistentkami připravily pro děti speciální program. „Prvňáčci se těšili na strašidelnou pohádku, po které následovala halloweenská tombola a výtvarné a pohybové soutěže. Myslím, že se akce povedla, nikdo se nemusel bát, protože masky byly hezké a dětem se pestré odpoledne v družině líbilo,“ uzavírá halloweenské povídání Lucie Vávrová.

I družina Tygříků a Smajlíků žila halloweenskými aktivitami a tvořením. „Nejdříve jsme si vysvětlili pravidla pro plnění úkolů a pak jsme se dali do práce. Děti měly splnit několik úkolů: vytvořit kostíka, projít bludištěm, zkusit si symetrickou kresbu. Pokud vše splnily, čekala je na konec sladká mňamka a halloweenský film,“ prozrazuje připravené aktivity družinky Tygříků jejich vychovatelka Eliška Váňová.

Bc. Hana Horáková