Déšť, nedéšť, děti ze školky si ostravské planetárium užily

Na čtvrtek 4. listopadu 2021 se děti z lichnovské školky moc těšily. Po dlouhé době totiž mohly navštívit Planetárium Ostrava. Sice se počasí od rána zlobilo, neustále pršelo a do poslední chvíle to vypadalo, že cesta k autobusu bude deštivá, naštěstí před odchodem ze školky pršet přestalo a také výhled z autobusu byl dosti zajímavý. 

„Cestou jsme viděli zvířátka na loukách a třeba i dělníky, kteří opravovali cesty, takže cesta ubíhala rychle,“ popisuje cestu vedoucí učitelka mateřské školy Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS. a dále prozrazuje: „Když jsme dorazili do planetária, tak byla pro nás přichystána pohádka Červená Karkulka a babiččin dalekohled. Děti se dověděly, jak vypadá večerní obloha a jaká má souhvězdí.“ 

Po pohádce následovalo další občerstvení a závěrem pěkného dne byly dílničky, v nichž si děti stavěly různé stavby, které byly velmi promyšlené. Avšak na zpáteční cestě opět začalo pršet štěstí z nebe, a tak si na malou chvíli všichni otestovali své pláštěnky. Ale bylo to tak tak, protože sotva paní učitelky zavřely dveře školky, spustil se velký déšť. Ale to už byli všichni v teple s hezkou vzpomínkou na zážitky z planetária.

Bc. Hana Horáková