Nové pomůcky a hry se mezi dětmi těší velké oblibě

I díky vaší podpoře jsme se v loňském 9. kole projektu obchodního řetězce TESCO „Vy rozhodujete, my pomáháme“ umístili na 3. místě a získali díky tomu finanční odměnu v hodnotě deset tisíc korun. 

Tyto finance jsme využili k nákupu speciálních pomůcek. Ty by měly dopomoci k tomu, aby se děti naučily spolu vycházet, komunikovat, spolupracovat a také respektovat, že každý jsme jiný. Rádi bychom touto cestou dosáhli toho, že se nám nenásilnou formou, tedy hrou, podaří začlenit do kolektivu zejména děti se speciálními vzdělávacími potřebami, což je od počátku přihlášení do soutěže náš hlavní cíl a myšlenka. 

Nyní tyto pomůcky užívají děti ve školní družině Myšáků, kde se největší oblibě těší hra Jenga XXL, kterou někteří z vás možná znají v menším domácím provedení. „Ačkoliv je hra zaměřena zejména na trpělivost a soustředěnost, děti našly i jiné využití a denně v naší družince rostou různě vysoké věže, farmy či zoologické zahrady,“ sdělila nám vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS. Úspěch těchto her u dětí zaregistrovala i asistentka pedagoga Jarmila Kociánová: „Často jsem svědkem toho, kdy děti už během přestávek ve vyučování plánují, kdo si s touto hrou bude hrát a co z ní ten den vybudují.“ Dětská fantazie je prostě nekonečná a často dokáže překvapit. 

I zbytek odměny byl smysluplně využit. Za zmínku stojí hra Colloreto anebo duhové padáky, které se budou hodit v teplejším počasí na venkovní aktivity a rovněž nám učiní zábavnější hodiny tělesné výchovy. Odborná literatura zase potěšila pedagogické pracovníky.

Rádi bychom ještě připomněli, že letos se zapojujeme do dalšího ročníku soutěže, tak nezapomeňte sledovat stránky naší školy.

Bc. Hana Horáková