Valentýnské listonošky rozdaly 14. února 2022 spoustu přáníček a vzkazů

Ještě před jarními prázdninami měli žáci z lichnovské základní školy možnost se zapojit do malého projektu Valentýnská pošta. Paní učitelka Mgr. Gabriela Mynářová, třídní učitelka VI. B třídy, společně s paní asistentkou Bc. Hanou Horákovou vyrobily schránku, do které žáci a žákyně školy mohli vhodit psaníčko. 

„S paní asistentkou Hankou jsme chtěly dát prostor všem, kteří chtějí udělat radost někomu druhému. Třeba obrázkem, básničkou nebo hezkými slovy. Odesílatel mohl zůstat v anonymitě, ale podmínkou bylo napsat adresáta a psaní muselo mít pěkný obsah. Jedním ze záměrů pro vytvoření Valentýnské pošty bylo i trochu zapomenout na covidovou situaci,“ popsala důvod Valentýnské pošty Gabriela Mynářová. 

Žákyně a žáci v předprázdninovém týdnu nenápadně kroužili kolem poštovní schránky a plnili ji svými přáními. „Paní učitelka musela schránku dvakrát vyprázdnit, aby se do ní vešla všechna přáníčka. Samy jsme nečekaly, že pošta bude mít takový úspěch a máme z toho radost. A pokud se objevil nějaký škaredý vzkaz, tak jsme to s dotyčnými vyřešili hned na místě. Pěkných vzkazů bylo ale mnohem více, a tak jsme jako valentýnské listonošky rozdaly poštu nejen žákům, ale také paní ředitelce, našim kuchařkám i učitelkám,“ doplňuje Hana Horáková. 

„Moc mě potěšilo, že si děti vzpomněly i na mě. Dostala jsem několik přáníček se srdíčky a milými vzkazy. Většina přáníček byla podepsaná, vymykalo se mezi nimi jedno, které bylo podepsané, ale jméno odesílatele jsem musela vyluštit v záhadné šifře. To se nám doma společnými silami podařilo, takže jsem za hlavolam poděkovala druhý den Dominiku Dreslerovi z páté třídy,“ hodnotí svá valentýnská přáníčka ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová. 

Valentýnská pošta udělala adresátům psaníček radost a stejně tomu určitě bylo i u odesílatelů. Je hezké, když máme příležitost někoho ve svém okolí potěšit.

Bc. Hana Horáková