Zúčastnili jsme se klání Junior English Scrabble Tournament 2022

Ve čtvrtek 21. dubna 2022 se žákyně z druhého stupně zúčastnily soutěže Junior English Scrabble Tournament 2022. Tu organizovalo Masarykovo gymnázium v Příboře, kde má tato hra dlouholetou tradici. 

„Celkem se utkalo šestnáct škol a dvaatřicet žáků, kteří si v letošním roce mohli zasoutěžit po dvouleté pauze,“ připomíná kovidovou situaci Mgr. Lenka Mičková, která na druhém stupni vyučuje anglický a ruský jazyk. 

Dále popisuje, jaký soutěž probíhala a jak se dařilo našim žákům: „Byla to naše první účast v této soutěži a naším cílem bylo získat především zkušenosti a soutěž si zažít. Žákyně v hodnocení škol vybojovaly jedenácté místo z celkových šestnácti. A v jednotlivcích se deváťačka Sofie Řezníček umístila na sedmnáctém místě z dvaatřiceti účastníků a Karolína Kahánková z osmého ročníku se umístila na pěkném čtyřiadvacátém místě. Holky bych ráda pochválila za jejich odhodlání a chuť si zasoutěžit, protože konkurence byla opravdu velká! A vzhledem k tomu, že to byla naše první účast v této soutěži a ostatní účastníci již nějaké zkušenosti mají, jsou výsledky holek velice dobré a optimistické.“ 

Oběma účastnicím soutěže Scrabble blahopřejeme a děkujeme za dobrou reprezentaci školy a obce Lichnov.

Bc. Hana Horáková