Dubnové tvoření a dovádění ve třídě Motýlků

Přišel jarní čas a děti se v mateřské škole učí poznávat jarní květenu. Básně Rozkvetlá louka, Ťuky, ťuky na vrátka a pohádka s pohybem O zeleném vajíčku pomáhaly navodit jarní atmosféru. 

Také Velikonoce byly ve školce velmi pestré. Děti společně s rodiči vyráběly přání a zápich v podobě zajíčka nebo závěs na slepičku s vajíčkem. Obě třídy pak v pondělí 11. dubna 2022 zavítaly na velikonoční výstavu do místního Muzea vystěhovalectví. Tam na ně čekala krásná barevná vajíčka a dekorace s průvodkyní Mgr. Alenou Dobečkovou.

„Chtěla bych moc poděkovat paní Dobečkové za pěkné povídání o Velikonocích. Děti si mnoho informací zapamatovaly a největší dojem na všechny děti udělala pštrosí vejce,“ děkuje vedoucí učitelka mateřské školy Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS.

Předposlední a poslední týden byl opět nabitý. Děti čekal ve čtvrtek 21. dubna 2022 velký den: zápis do první třídy. Byly trošku nervózní, ale obstály na jedničku. Paní učitelky v základní škole byly moc spokojené. Za odměnu se následující den v pátek všechny třídy vydaly na Jarní stezku plnou úkolů. Pro některé to byla stezka odvahy a na konci děti čekal kouzelný poklad. Také se slavily svátky Marka, Jirky a Vojty!

V posledním dubnovém týdnu proběhl projektový den s paní Blankou Kašpárkovou, která dětem povídala o pečení, ukázala výrobu těsta a válení rohlíků. Děti si to také vyzkoušely. 

„Následující den se celá školka vydala na exkurzi na Kozí farmu Zerlina v Hážovicích nedaleko Rožnova pod Radhoštěm. Děti krmily kozy, některé i ochutnaly sýr, tvaroh a mléko. Děti také viděly králíky, morčata, poníky a samozřejmě nechybělo dojení koz. Byla to pro ně zábava,“ prozrazuje jejich učitelka Monika Štěrbová. Na závěr celé exkurze se děti proběhly na pastvině za kozami.

Závěr měsíce se nesl v soutěžním a čarodějnickém duchu. Motýlci se zúčastnili soutěže Barevné Velikonoce, kterou pořádal MAP ORP Frenštát pod Radhoštěm, za kterou obdrželi magnetickou stavebnici. Za účast v soutěži Les nás baví na téma Příběhy psané lesem jsme obdrželi knihu Voděnka, krásné dřevěné pexeso, obrázkové leporelo a kartičky k jednotlivým měsícům s návodem. 

Poslední dubnový pátek oslavili Motýlci kouzelně. Děti přišly v maskách čarodějnic a donesly zajímavé recepty na lektvary. Čarodějnice pak vyráběly z víček od umělohmotných lahví a dřívek.

Bc. Hana Horáková